MENÜ

Sétarepülés

Ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen autogyroval repülni, akár vezetni is a levegőben, itt a helyed!

Sétarepülés

Kétszemélyes autogyrokkal repülünk (egy pilóta + egy utas)

mtosport1Az autogyro rendkívül jól bírja az időjárási viszontagságokat, így gyakorlatilag nappal mindenféle időben repülhetünk. Persze a legkellemesebb szép napsütéses időben, de télen is megoldható, csupán jobban fel kell öltözni. Félénkebbek, fázósak számára pedig ideális a zárt kabinos gép. A szél nem akadály, sőt, bizonyos sebességig még élvezetesebb is a repülés. Annyira stabilan repülnek az autogyrok, hogy nem dobálja őket a termik, így az érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan ehetnek-ihatnak repülés előtt.

Sétarepüléshez legideálisabb a madártávlati magasság, mert 300-500 méterről jól lehet látni az alattunk elterülő tájat, és a panorámát is :-)

Az általunk sétarepüléshez használt nyitott autogyro (vagy más néven gyrocopter) az MTOsport, egy 300 kg alatti, jól manőverezhető repülőgép, igazi adrenalinbomba, amivel persze visszafogottan is lehet repülni. A sebessége nagy sávban mozog, ezért is nagyon biztonságos légijármű. A minimális sebessége 30 km/h, a maximális 180 km/h. A kényelmes utazósebesség 100-120 km/h.

Merre repülünk?

A fertőszentmiklósi repülőtérről indulva: több kialakult repülési útvonalunk van, hogy adott idő alatt minél több látványosságot megnézhess a levegőből. Elrepülünk többek között a fertődi Eszterházy kastély (a kertje fentről a legszebb), a nagycenki Széchenyi kastély, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területe, Sopron, stb. felett. Természetesen egyéni kéréseknek is eleget teszünk, a megengedett kereteken belül.

A minimális repülési idő 20 perc.
Kedvezmény: ha többen jöttök egyszerre, vagy hosszabb repülési időre fizettek be, vagy visszatérő vendégeink vagytok, akkor megbeszélés/egyeztetés alapján kedvezményes áron repülhettek.

Egy utas élményei (2013)

Legyél pilóta egy napra!

Ha ki szeretnéd próbálni, hogy milyen érzés egy autogyro pilótájaként hasítani az eget, akkor gyere egy órás élményrepülésre! Egy rövid „kiképzés” után a pilótaülésben foglalhatsz helyet, és a levegőben vezetheted a gépet! Tapasztalt oktató pilótánk a te segítségeddel, a hátsó ülésből végzi a fel- és leszállást, fent pedig már Te leszel a pilóta ;-)

A repülés után oklevelet is kap az újdonsült „pilóta”!

Ajándékutalvány

Ha szeretteidnek/kollégáidnak keresel rendhagyó ajándékot, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a repülés örök élmény. Kérésedre ajándékutalványt állítunk ki, amit az alkalomkor át tudsz adni, és az ajándékozott később beválthatja a repülésre.

ÚJDONSÁG:

Elektronikus ajándékutalványunk is van, amit e-mailben el tudunk küldeni, úgyhogy ha sürgősen kell az utalvány, az sem probléma :-)

Az új bázisunk a becsehelyi Mura repülőtéren (Dél-Zalában) van, így két helyszínen, Becsehelyen és Fertőszentmiklóson is tervezhetők a repülések!

Gyakori kérdések

Kell-e vinni sisakot?

  • Nem kell, mert mi biztosítjuk a sisakot, amiben beépített intercom van, így pilóta és utasa kényelmesen tudnak beszélgetni repülés közben.

Hogyan öltözzek?

  • A megfelelő ruházatot illetően azt tanácsoljuk, hogy a nyitott gépre készülj úgy, mintha motorkerékpároznál, kb. 100 km/h sebességgel.
  • Meleg, nyári időben maximum csak a menetszél miatt kellhet kabát, hűvösebb időben elkel a teljesen zárt öltözet, télen pedig jól fel kell öltözni.
  • A zárt gépben kevésbé vagyunk kitéve az időjárásnak, ott kb. az a megfelelő, ami a földön is.

Mi történik, ha leáll a motor?

  • Semmi vész, az autorotálásnak köszönhetően lesiklunk a földre. Pár méter gurulás után meg tud állni a gép, így nagyon rövid kényszerleszálló pálya is elég neki.

Miért pont autogyroval repüljek?

  • Mert a kis szárnyfelület miatt az autogyrot sokkal kevésbé befolyásolja a szél és a termikek, mint a merevszárnyú- vagy sárkányrepülőket. Emiatt sokkal kényelmesebb vele repülni, nem dobálják a légáramlatok, és így erősebb szélben is használhatók.

Miben más az autogyro, mint a helikopter?

  • Az autogyro rotorlapátjait autorotáció hajtja, nem motor, mint a helikopternél. Az autogyronál a motor csak az előrahaladáshoz szükséges tolóerőt biztosítja.