MENÜ

Pilótáknak ajánljuk

Ha eszköz kell ahhoz, hogy repülj, keress bennünket, sokféle termékkel foglalkozunk.

Kereskedelem

Rotax

Cégünk a Rotax repülőgépmotor gyártó cég hivatalos magyar viszonteladója és szervizpartnere. Ha jó minőségű, megbízható motorra van szükséged a repülődhöz, ne keress tovább, a Rotax már bizonyított: 1975 óta több, mint 175.000 eladott motorral büszkélkedhet a cég, és jelenleg több, mint 40.000 repülőgépben ketyeg Rotax motor. Az apró alkatrészektől a komplett motorok értékesítéséig bátran keressetek bennünket, rövid szállítási határidőkkel dolgozunk. Képzett és tapasztalt szakembereink révén az előírt 25 és 100 órás szervizeléseket, valamint egyéb javításokat is vállalunk.

Általunk forgalmazott motor típusok:

  • Rotax 582 (65 LE)
  • Rotax 912 UL (80 LE)
  • Rotax 912 ULS (100 LE)
  • Rotax 912 IS Sport (100 LE)
  • Rotax 914 UL (115 LE)
  • Rotax 915 iS (135 LE) is!

Filipovits Attila már tesztelhette a Rotax 915 iS-t egy Niki Kallithea autogyroban, és az eredmények lenyűgözőek: 13,5 m/s emelkedés egy személlyel, 10,5 m/s emelkedés két személlyel. A motor 7 Kg-val nehezebb, mint a 914-es, de 15-20 %-kal kevesebbet fogyaszt, tehát nagyon gazdaságos. Ez a motor turboval, injektorral és intercoolerrel van szerelve. A nagyobb motorteljesítmény révén kis motorfordulaton tud üzemelni, ami az injektorral kiegészítve nagyon lecsökkenti a fogyasztást, és növeli az élettartamot.


Kérdésed van? Írj nekünk!

Alkatrész rendeléskor a félreértések elkerülése érdekében javasolt konkrét cikkszámot megadni, amit az itt megtalálható robbantott rajzokon (Illustrated Parts Catalog) lehet megkeresni.

Biztonsági kód:


GRS mentőernyők

Ha extra biztonságra vágysz, jól jön a repülőgépre szerelhető mentőernyő, ami már kis magasságban is stabilan nyit, és ezáltal megmenthet egy esetleges vészhelyzetben. A cseh Galaxy GRS cég 1984 óta gyárt mentőernyő rendszereket – azóta jópár életet megmentettek, kínálatuk az ultralight kategóriától egészen az 1600 kg-os max. felszállósúlyig terjed. Sőt, most már drónoknak is készítenek mentőernyőket, hiszen azok között is vannak értékes eszközök, amiket szintén érdemes megóvni egy esetleges becsapódástól. Autógyrora szerelhető mentőernyőket is kifejlesztettek, szereltünk be már ilyet is vevői kérésre.

Icaro sisakok

Mi az olasz Icaro 2000 cég sisakjait ajánljuk, mert könnyű, tartós és ellenálló anyagból készülnek, kényelmesek, igény szerint alakíthatók (pl. többféle plexivel, vagy akár anélkül kérhetők), és kedvező az áruk. Sokféle modell elérhető a kínálatban, így például siklóernyősöknek való sisak ugyanúgy rendelhető, mint olyan, ami autogyroban, vagy sárkányrepülőben használatos. Autogyrokhoz mi a TZ típusú sisakokat használjuk.

Kanardia navigációs eszközök

Manapság elég gyakori, hogy a pilóták komplett glasscockpitot (teljes digitális műszerfal, navigációval, egy készülékben) kérnek a repülőjükbe, ami kényelmes és modern megoldás. A szlovén Kanardia cég termékei megbízhatóak, könnyen kezelhetőek (update lehetőség, bővítés), és árban is versenyképesek. A hagyományos műszerek híveinek sem okoz csalódást a cég, hiszen a kínálatban szerepelnek külön elektromos repülés- és motorellenőrző műszerek is (ALT, ASI, VSI, RPM és kombinált). Ultralight légijárművekbe a Nesis rendszert ajánljuk.

Simonini motorok

A kétütemű motorok piacán méltán népszerű Simonini motorokat leginkább motoros ernyősöknek ajánljuk, de sárkányrepülőkben is jól használhatók. Alkatrész utánpótlásban is tudunk segíteni.

Takaróponyvák

Cégünk több repülőgép takaróponyvát készítő üzemmel is kapcsolatban áll, így merevszárnyú, vagy autogyrora való pontos méretű, tartós, és dekoratív takaróanyagok beszerzésében is állunk rendelkezésre.

Pozíció- és villanófények

A láthatóság az égen is fontos, így egyre nagyobb a kereslet a navigációs fények, villogók, stroboszkópok iránt. A modern led technológiával elérhető nagy erejű villanófény garantáltan jó láthatóságot biztosít. Kérésre megoldható, hogy külön vezérlő elektronika szabályozza az egyes villogók működését. Ezek beszerzését, felszerelését is vállaljuk.