MENÜ
Főoldal / Hírek / Nyílt nap a becsehelyi Mura repülőtéren
Nyílt nap a becsehelyi Mura repülőtéren

Nyílt nap a becsehelyi Mura repülőtéren

2024. 05. 03.

Örömmel tudatjuk, hogy 2024.05.11-én nyílt napot tartunk a bázisunkon, a becsehelyi Mura repülőtéren. Ezen a rendezvényen szeretnénk bemutatni a tevékenységeinket a látogatóknak, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felkeltsük az érdeklődést a sétarepülés és a pilótaképzés iránt. Lesz sétarepülési lehetőség, 2 féle ultrakönnyű repülőgéppel: autogyróval és merevszárnyú kisrepülővel. Fontos tudni, hogy mindegyik repülő kétszemélyes, tehát egy géppel egyszerre egy pilóta és egy utas tud repülni. A sétarepülések a nyílt napon egységesen 15 percesek lesznek. A regisztrációs pultnál lehet jelentkezni, és befizetni a sétarepülésre. Lentebb a sétarepülésre vonatkozóan további információkat osztunk meg.

A program kezdetén elmagyarázzuk, hogy mit és hol lehet, továbbá mire kell vigyázni (pl. a repülőgépek légcsavarjától távolságot kell tartani). Kérdés esetén a One-Two Fly feliratú pólóban lévő szervezőkhöz lehet fordulni segítségért. 

Tartunk tematikus információs blokkokat is, amikor a pilótaképzésről, repülős túrákról, a repülőgépek karbantartásáról, egyes géptípusokról, és a bennük rejlő potenciálról, azaz a professzionális felhasználási lehetőségekről nyújtunk rövid ismertetőket.

Tapasztalt pilótáink egy-egy bemutató repülést (nem műrepülés) is tartanak. Közben a manőverekről, és az általános tudnivalókról egy szakértő bemondó tájékoztatja a nagyérdeműt. 

Egész délután ugrálóvár várja a legkisebbeket, és különböző büfék kínálatából választhatnak a kilátogatók.

Fontos információk:

Dátum: május 11. szombat, kezdés 13 órakor, zárás napnyugtakor.

Helyszín: Becsehely, Szabadság utca vége (GPS-be érdemes csak az utcát beírni, hogy ne más útvonalat mutasson a rendszer). A parkolási lehetőség korlátozott, ezért kérjük, hogy az egy helyről indulók lehetőleg üljenek össze egy autóba. 

Sétarepüléssel kapcsolatos további információk:

18 éven aluliak szülői / gondviselői hozzájárulással repülhetnek. 

A sétarepülések zömmel nyitott repülőgépekkel zajlanak, ezért zárt öltözék ajánlott. Fényképezni, videózni lehet, viszont ajánlott a készüléket rögzíteni (csuklóra, nyakba, ujjra), hogy ne vesszen el, és ne okozzon balesetet. 

Sétarepülés

Részletek

Pilótaképzés

Részletek

Kereskedelem

Részletek

Szervíz, karbantartás

Részletek