MENÜ
Főoldal / Hírek / Medulini (horvát) túra
Medulini (horvát) túra

Medulini (horvát) túra

2021. 06. 24.

A tavalyi túra-szegény nyár után idén jól indult a szezon. Június 18-án, pénteken reggel indultunk Fertőszentmiklósról, 7db autogyróval. Sármelléken becsatlakozott még egy gyro, egy sárkány és egy merevszárnyú is. A határ túloldalán Cakovec-en volt útlevél ellenőrzés. Itt tankoltunk is, mert a következő szakasz, Grobnikra (Rijeka mellett) kb. 2 órás repülés. Útközben volt pár zivataros rész, de lehetett őket kerülni gond nélkül. A grobniki reptéren az Aero Steak étteremben 4 fogásos ebéd várt bennünket (és az itt becsatlakozókat is), úgyhogy innét teljes létszámmal, 12 géppel indultunk az utolsó szakaszra, Medulinba, az isztriai partvonal mentén. Szuper érzés volt végre újra látni a tengert! A reptér működtetésének motorja, Nijaz Delic várt bennünket leszálláskor. A helyi klub pilótája, Branko Varesko is kijött, aki, mint mindig, most is segített a szervezésben, üzemanyag ellátásban. Az összes gépet be tudtuk pakolni a hangárba, úgyhogy nem kellett aggódni a technikáért. Este a szálláshelyen, a Hotel Koral teraszán vacsoráztunk, a tengerparton. Utána a leglelkesebbek karaoke-ban is kipróbálhatták magukat a hotel bárjában :-)

Szombaton sziget-túrára mentünk, a következők érintésével: Marcana, Labin, Krk, Baska, Lopar, Rab, majd Pag sziget északi csücske. Mali Losinj fölé sajnos nem lehetett berepülni, de így is sok szép helyet láttunk felülről, képeket találtok a Galériában. A horvát tengerpart mindenhonnan szép látvány, bizonyos részeit viszont csak madártávlatból lehet látni, és repülővel a víz felett kergetőzés is jó játék :-) A 2 órás repülés után szabadprogram volt, úgyhogy a többség a parton töltötte a nap hátralévő részét. 

Vasárnap reggel 8-kor már felszálltunk Medulinból, mert szoros volt a program hazafelé. Otocac-on szálltunk le először, itt a helyi polgármester üdvözölt bennünket, a saját készítésű pálinkájával :-) és a helyi klub vezetője, Toni Dujmovic, aki segített a szervezésben. Különbusszal a plitvicei tavakhoz mentünk, ahol kis hajókázással egybekötött kiránduláson voltunk. A nemzeti park gyönyörű, kristálytiszta a víz, minden szép zöld ilyenkor. Ha több időnk lett volna, akkor ráérősebben tudtunk volna kirándulni, de így is klassz élmény volt. A túra után fáradtan buszoztunk vissza Otocac-ba, ahol ebéddel vártak bennünket a Hotel Zvonimirben, aztán repültünk tovább Cakovec-be. Kis technikai malőr miatt késve tudtunk indulni Sármellékre, de még épp időben leszálltunk. Innen már csak egy rövid szakasz volt a hazaút. Kissé fáradtan, de sok szép élménnyel gazdagodva tértünk haza. 

Július végére tervezzük a következő, belföldi túrát, ezzel kapcsolatban is jelentkezünk majd. Addig sem maradunk program nélkül, Ferinc Vince jóvoltából: július 9-10-én lesz Becsehelyen a III. Autogyro találkozó, és a Mura Kupa, idén falunappal egybekötve.

Sétarepülés

Részletek

Pilótaképzés

Részletek

Kereskedelem

Részletek

Szervíz, karbantartás

Részletek